Ne Fűts Hulladékkal Mozgalom

Budaörs

Siker!

2020. elején indított petíciónk és a több, mint 600 aláíró, együttműködésre sarkallta Budaörs Város Önkormányzat, a Közterület Felügyelet, a Budaörsi Rendőrkapitányság és a Budakeszi Járási Hivatal munkatársait! Megbeszélésük eredményeképp 2020. december elején az önkormányzat működésbe hozott egy próbaidőszakra szánt megoldást, a helytelen fűtéssel kapcsolatban.

Az aHang-al közösen az alábbi email-t küldtük budaörsieknek és a petíciót aláíróknak.

Egy fontos budaörsi sikerről számolunk be, nagy előrelépés történt a hulladékkal fűtőkkel kapcsolatos hatósági intézkedés menetében! Át is adjuk a szót a budaörsi Ne Fűts Hulladékkal Mozgalomnak:

Budaörs Város Önkormányzata vállalta, hogy egy hónapos próbaidőszakra éjjel-nappal hívható zöldszámot indít: a rossz fűtéssel kapcsolatos budaörsi kirívó eseteket a 06 80 180-001 ingyenes számon lehet bejelenteni.

A bejelentés után a közterület-felügyelet és a rendőrkapitányság munkatársai – akik az esti órákban is közös járőrszolgálatot látnak el -, kimennek a helyszínre, dokumentálják az esetet, és továbbítják az ügyben hivatalos hatósági jogkörrel rendelkező járási hivatal felé.

Teljes közleményük a weboldalukon érhető el: www.budaors.hu.

Mit nyertünk ezzel?

Mi következik ezután?

A legfőbb célunk továbbra is az, hogy tájékoztassunk, hogy megértessük a hulladékkal fűtő lakosokkal, hogy mennyire káros a tevékenységük mind a környezetre, mind pedig a városban élők egészségére nézve, és meggyőzzük őket arról, hogy változtassanak rossz szokásukon.

Újra hangsúlyoznánk, hogy bármit, amit teszünk, nem azok az emberek ellen tesszük, akik kényszerből fűtenek hulladékkal. Fontos megérteni és tudni, hogy sokkal kevesebben vannak a kényszerből hulladékkal fűtők, mint azok, akik tájékozatlanság vagy gondatlanság, nemtörődömség miatt, még rosszabb esetben valamilyen anyagi haszon elérése érdekében fűtenek helytelenül.

Boldog, békés ünnepeket és sikerekben, örömben gazdag új évet kíván:

A budaörsi Ne Fűts Hulladékkal Mozgalom és az aHang