Levegő minősége az elmúlt 1 óra méréseinek átlaga alapján
alert Az adatok tájékoztató jellegűek!
alert Az adatok tájékoztató jellegűek!

Ne Fűts Hulladékkal Mozgalom

Budaörs
Jelmagyarázat
A térképen ikonok jelzik a levegő minőségét mérési pontjainkon, az elmúlt 1 óra méréseinek átlaga alapján.
jó
elfogadható
elfogadható
érzékeny csoportok számára egészségtelen
érzékeny csoportok számára egészségtelen
egészségtelen
egészségtelen
nagyon egészségtelen
nagyon egészségtelen
veszélyes
veszélyes
Kattins az alábbi gombokra az egyes intézmények megjelenítéséhez
Bölcsődék
Óvodák
Általános Iskolák
X
X

Kedves Látogató!

2020 novemberében négy budaörsi bölcsőde és óvoda udvarára helyzetünk ki szállópor mérő berendezéseket, 2021 januárban további négy budaörsi címen. 2021 december elején és 2022 januárban a Pagony és Kincskereső óvoda, a Pitypang bölcsőde és a Kálvária, illetve Diófa utcába kihelyezett mérőket leszedtük. Ennek oka, hogy a mérők meghibásodtak, cseréjüket, visszahelyezésüket egyelőre nem tervezzük.

2021 októbertől lehetőség van arra, hogy a sensor.community mérőit is megjelenítsük a térképen.

A kihelyezett mérők adataiból számított ún. levegőminőség index alapján jelennek meg a térképen az egyes ikonokok. Rájuk kattintva további grafikonokat láthatsz.

Vegyétek figyelembe, hogy előfordulhatnak olyan időjárási jelenségek (pl. hidegpárna), amik akkor is jelentős levegőminőség romlást okoznának, ha mindeki megfelelő módon és megfelelő energiaforrással fűtene.

Fontos az is, hogy a mérők nem hitelesítettek, azonban a bennük használt, szállópor szenzorok magas minőségi normáknak felelnek meg, és bevizsgáltak (MCERTS certifikáció).

Fontos továbbá, hogy a saját készítésű mérőinket nem kalibráltuk hitelesített mérőkhöz. A mérő dobozának, házának kialakítása, és bizonyos időjárási körülmények (pl. magas páratartalom, sűrű köd), az oldalon bemutatott levegőminőségi adatokat valamelyest befolyásolják. Az itt közölt adatok így tájékoztató jellegűek.